Mittwoch, 20. Februar 2013

Σουσάμι





Το Σουσάμι είναι:
Πλούσιο σε βιταμίνες Β, Β1, και Β2 καταπολεμά την υπέρταση, υψηλής θρεπτικής αξίας, προστατεύει απο τον καρκίνο.
κοινή ονομασία του γένους Αγγειόσπερμων Δικότυλων φυτών με το όνομα Σήσαμο (Sesamum) και κυρίως του είδους Σήσαμο το ινδικό (S. indicum) που καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τα εδώδιμα ελαιούχα σπέρματα του.
κοινή ονομασία των σπερμάτων του είδους S. Indicum.
Το γένος Σήσαμο ανήκει στην τάξη Σκροφουλαριώδη, στην οικογένεια Πηδαλιίδες (PEDALIACEAE). Περιλαμβάνει 37 είδη ποωδών φυτών που είναι ιθαγενή της Ασίας και της Αφρικής. Σημαντικότερο όλων από οικονομική άποψη είναι το S. indicum
Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης. Οι ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιάς κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Κατά το παρελθόν πίστευαν επίσης ότι είχε μυστικές δυνάμεις και το σουσάμι διατηρεί ακόμη κάτι από τις μαγικές ιδιότητες που του αποδίδονταν, όπως φαίνεται και από την έκφραση "άνοιξε σουσάμι" που προέρχεται από το παραμύθι Ο Αλή μπαμπά και οι Σαράντα κλέφτες από τις Χίλιες και μία νύχτες.
Το σουσάμι ευδοκιμεί σε αμμοπηλώδη έως πηλώδη εδάφη. Ως φυτό των θερμών και ξηρών περιοχών απαιτεί θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 26 βαθμών Κελσίου καθώς επίσης και βλαστική περίοδο ημερών 60-120. Η ανάπτυξη του ευνοείται από μέτριες βροχοπτώσεις. Οι αποδόσεις βελτιώνονται αν γίνουν κατά τη θερινή περίοδο ποτίσματα 2-3. Σε ξερική καλλιέργεια οι αποδόσεις κυμαίνονται απο 40 έως 80 χιλιόγραμμα ανά στρέμμα, ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας, ενώ σε αρδευόμενα εδάφη είναι της τάξης των 250 χιλιογράμμων ανά στρέμμα. Για την καλλιέργεια του σουσαμιού απαιτείται καλή προετοιμασία της σποροκλίνης (τού κατάλληλα προετοιμασμένου χώρου για τη σπορά) επειδή το σπέρμα του είναι πολύ μικρό. Η σπορά γίνεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Οι αρδευόμενες καλλιέργειες απαιτούν λίπανση. Η συγκομιδή πραγματοποιείται με το κόψιμο των φυτών. Ακολουθεί δεματοποίηση, ξήρανση και αλώνισμα. Η εποχή της συγκομιδής εξαρτάται από την ποικιλία. Στις ποικιλίες που οι κάψες ανοίγουν εύκολα η συγκομιδή πρέπει να γίνεται πρώιμα και με το χέρι για την αποφυγή ανάμειξης ποικιλιών.
Κυριότερος εχθρός του σουσαμιού στην Ελλάδα είναι το έντομο Antigastra catalounelis, οι προνύμφες του οποίου καταστρέφουν τα φύλλα, τα άνθη και τους καρπούς.
Κυριότερες καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Ελλάδα είναι η πρώιμη ρωσική, αμερικανικής προέλευσης και πολύ πρώιμη, η Margo αμερικανικής προέλευσης και σχετικά όψιμη και η Δωδεκανήσου, διαλογή του Ινστιτούτου βάμβακος από αυτόχθονα πληθυσμό η οποία παρουσιάζει μεγάλη προσαρμοστικότητα και είναι μεσοπρώιμη.
Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών.
Τα σπέρματα τού σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως τροφή του ανθρώπου, ως αρωματικός παράγοντας και για την παραλαβή ελαίου, του σησαμελαίου. Το χρώμα του είναι λευκό ή ανοικτό μπεζ ενώ όταν αποφλοιωθεί ανάλογα με τον τύπο μπορεί να είναι εντελώς λευκό ή κοκκινωπό ή σπανιότερα μαύρο (μαυροσούσαμο). Ολόκληρο το σπέρμα χρησιμοποιείται πολύ στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Το ταχίνι παρασκευάζεται από συνθλιμμένους σπόρους σουσαμιού. Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα που παρασκευάζεται από ταχίνι και έναν γλυκαντικό παράγοντα (ζάχαρη, φρουκτόζη, μέλι, μαλτόζη).
Tο σουσάμι χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους και για αρωματικούς λόγους. Στην Ελλάδα το σουσάμι είναι πολύ γνωστό ως βασικό συστατικό παραδοσιακών προϊόντων και γλυκών όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης, η λαγάνα και το παστέλι. Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή μαγειρικού λίπους και μαργαρίνης στην παραγωγή λιπαντικών, καλλυντικών και φαρμακευτικών προιόντων. Τέλος θεωρείται εξαιρετικό λάδι για κάθε μαγειρική χρήση, με άριστα αποτελέσματα στις σαλάτες και στο τηγάνισμα πατάτας.
Το κύριο συστατικό των σπερμάτων είναι το μη πτητικό έλαιο που περιέχουν σε ποσοστό έως 44% 60%. Το σησαμέλαιο έχει αξιοσημείωτη σταθερότητα και είναι ανθεκτικό στην οξείδωση και στο τάγγισμα ενώ η σύνθεση του είναι ιδανική (40% ελαϊκό οξύ 45% λινολεϊκό οξύ). Ο πλακούντας που απομένει μετά την παραλαβή του λαδιού είναι πολύ θρεπτικός (42% πρωτεϊνη) τόσο χάρη στην ποιότητα των αμινοξέων που περιέχει (υψηλή περιεκτικότητα μεθιονίνης) όσο και χάρη στα ανόργανα στοιχεία του (ασβέστιο και φώσφορος). Τέλος το σουσάμι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, μηδενική χοληστερόλη και φυσικά αντιοξειδωτικά όπως λιγνάνες.
Ανά 100 γρ. το σουσάμι περιλαμβάνει:
  • 19,8 γρ. πρωτεΐνη
  • 52,5 γρ. λίπος
  • 15,20 γρ. υδατάνθρακες (εκτός φυτικών ινών)
  • 3 γρ. φυτικών ινών
  • 1.200 mg ασβεστίου
  • 540 mg φωσφόρου
  • 10 mg σιδήρου
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • Βιταμίνη Ε
D
Der Sesame ist:
Reich an Vitaminen B, B1 und B2 bekämpft Bluthochdruck, hoher Nährwert, schützt vor Krebs.
Common Name der Gattung dikotylon Angiospermen Pflanze namens Sesam (Sesamum) und vor allem die Art der indischen Sesam (S. indicum) seit der Antike wegen ihrer essbaren Samen von Ölsaaten angebaut.
gemeinsamen Namen der Samen der Spezies S. Indicum.
Die Gattung gehört zu der Klasse Sesam Skrofoulariodi, Familie Pidaliides (Pedaliaceae). Es umfasst 37 Arten von krautigen Pflanzen, die ursprünglich aus Asien und Afrika. Noch wichtiger ist aus wirtschaftlicher Sicht ist S. indicum

Sesame ist als eines der ältesten jährlichen elaiodotika Kulturpflanzen und ihre Bedeutung in den alten Kulturen war signifikant betrachtet. Vor den Tagen des Mose, verwendet die Ägypter und Sesam in Form von Mehl verwendet mahlen. Die Chinesen schon vor 5000 Jahren produziert Ruß brennt Sesam zur besseren Vorbereitung Tusche. Die Römer verwendeten den Sesam mit Kümmel mahlen, um eine Creme eingerieben auf Brot vorzubereiten. In der Vergangenheit auch geglaubt, um magische Kräfte und Sesam haben noch immer etwas von den magischen Eigenschaften zugeschrieben es, wie durch den Ausdruck "Sesam öffne dich" aus dem Märchen Der Ali Baba und die vierzig Räuber aus dem Tausend und Einer angezeigt Nächte.
Sesame wächst in sandigem Lehm bis lehmigen Böden. Als Anlage heißen und trockenen Gegenden erfordert Temperaturen zwischen 21 und 26 ° C sowie Keimungsperiode 60-120 Tage. Die Entwicklung wird durch moderate Niederschläge begünstigt. Die Chancen verbessert werden, wenn während des Sommers 2-3 Gießen durchgeführt. In regen-fed Ernteerträge von 40 bis 80 Kilogramm pro Hektar, abhängig von den Kulturbedingungen, in bewässerten Böden liegt in der Größenordnung von 250 kg pro Hektar. Für den Anbau von Sesam erfordert eine gute Vorbereitung für die Aussaat Bett (der geeignet klimatisierten Raum zur Aussaat), weil sein Sperma ist sehr klein. Die Aussaat erfolgt im April oder Mai. Die bewässerten Kulturen geschmiert werden. Die durch Schneiden der Pflanzen geerntet. Unten Pressen, Trocknen und Dreschen. Die Zeit der Ernte ist abhängig von der Sorte. Sorten, die leicht zu Samenkapseln Ernte öffnen sind, sollten frühzeitig und von Hand gemacht werden, um Mischen Sorten zu vermeiden.
Der Hauptfeind von Sesam in Griechenland ist das Insekt Antigastra catalounelis die Larven von denen die Blätter, Blüten und Früchte zu vernichten.
Wichtigsten Sorten in Griechenland angebaut ist der Frühen Russischen und amerikanischen Ursprungs sehr früh, die Margo amerikanischen Ursprungs und relativ spät und der Dodekanes, die Sortierung der Institute aus Baumwolle indigenen Bevölkerung, die hohe Anpassungsfähigkeit und mesoproimi hat.
Das Aroma und der Geschmack von Sesam Sperma ist mild und der Geschmack erinnert an Nüsse.
Die Samen der Sesamsamen werden als menschliche Nahrung als Aromastoff und zum Aufnehmen von Öl Sesamöl verwendet. Die Farbe ist weiß oder hellbeige aber wenn abhängig von der Art geschält kann vollständig weiß oder schwarz oder rötlich selten (mafrosousamo). Ganze Samen verwendet viel in der Küche des Mittleren Ostens und Asiens. Tahini aus zerkleinerten Sesam. Halva ist eine Süßware aus Sesampaste und Süßungsmittel (Zucker, Fruktose, Honig, Maltose) hergestellt.
Die Sesam auf der Oberfläche von Brot, Gebäck, Brötchen verwendet werden, um den Geschmack und aromatischen Gründen bereichern. In Griechenland wird der Sesam sowie ein wichtiger Bestandteil der traditionellen Produkten und Süßigkeiten wie bun Thessaloniki, Lagana und Nougat bekannt. Sesamöl ist in der Herstellung von Margarine verwendet und Verkürzen der Herstellung von Schmiermitteln, Kosmetika und pharmazeutische Produkte. Schließlich Öl eignet sich hervorragend zum Kochen jedem Gebrauch, mit exzellenten Ergebnissen in Salaten und Bratkartoffeln.
Die Hauptkomponente der Samen ist das nichtflüchtige Öl enthaltend 44% bis 60%. Sesamöl hat bemerkenswerte Stabilität und ist resistent gegen Oxidation und Ranzigkeit in der Zusammensetzung eignet (40% Ölsäure, 45% Linolsäure). Der Kuchen, der nach dem Empfang des Öls ist sehr nahrhafte (42% Protein), dank der Qualität der Aminosäure enthält (hohe Methionin) und dank der mineralischen Elemente (Calcium und Phosphor). Schließlich Sesam enthält B-Vitamine, Vitamin E, Eisen, Selen, mehrfach ungesättigte Fettsäuren, null Cholesterin und natürliche Antioxidantien wie Lignane.
Pro 100 g. Sesam enthalten:
• 19,8 g. Protein
• 52,5 g. Fett
• 15,20 g. Kohlenhydrate (mit Ausnahme der Faser)
• 3 g. Faser
• 1,200 mg Calcium
• 540 mg Phosphor
• 10 mg Eisen
• B-Vitamine
• Vitamin E

E
The Sesame is:
Rich in vitamins B, B1, and B2 combats hypertension, high nutritional value, protects against cancer.
common name of the genus dikotylon angiosperm plant called Sesame (Sesamum) and especially the kind of Indian Sesame (S. indicum) cultivated since ancient times for its edible seeds of oilseeds.
common name of the seeds of the species S. Indicum.
The genus belongs to the class sesame Skrofoulariodi, family Pidaliides (Pedaliaceae). It includes 37 species of herbaceous plants that are native to Asia and Africa. More importantly from an economic standpoint is S. indicum

Sesame is considered as one of the oldest annual elaiodotika cultivated plants and its importance in ancient cultures was significant. Before the days of Moses, the Egyptians used to grind seeds and sesame seeds used in the form of flour. The Chinese already 5000 years ago produced soot burning sesame to prepare better Indian ink. The Romans used to grind sesame seeds with cumin to prepare a cream rubbed on bread. In the past also believed to have mystical powers and sesame still retains something of the magical properties attributed to it, as shown by the phrase "open sesame" from the fairy tale The Ali Baba and the Forty Thieves from the Thousand and One nights.
Sesame grows in sandy loam to loamy soils. As plant hot and dry areas requires temperatures between 21 and 26 ° C as well as germination period 60-120 days. The development is favored by moderate rainfall. The odds are improved if done during the summer 2-3 waterings. In rain-fed crop yields ranging from 40 to 80 kilograms per hectare, depending on the culture conditions, while in irrigated soils is on the order of 250 kg per hectare. For the cultivation of sesame requires good preparation for the sowing bed (of the suitably conditioned space for sowing) because his sperm is very small. Sowing takes place in April or May. The irrigated crops require lubrication. The harvested by cutting the plants. Below baling, drying and threshing. The time of harvest depends on the variety. Varieties that are easy to open bolls harvesting should be done early and by hand to avoid mixing varieties.
The main enemy of sesame in Greece is the insect Antigastra catalounelis, the larvae of which destroy the leaves, flowers and fruits.
Main varieties grown in Greece is the Early Russian, and American origin very early, the Margo American origin and relatively late and the Dodecanese, sorting the Institute of cotton indigenous population which has high adaptability and mesoproimi.
The aroma and flavor of sesame sperm is mild and the flavor reminiscent of nuts.
The seeds of sesame seeds are used as human food as a flavoring agent and for receiving oil of sesame oil. The color is white or light beige but when peeled depending on the type can be completely white or reddish black or rarely (mafrosousamo). Whole semen used much in the kitchen of the Middle East and Asia. Tahini made from crushed sesame seeds. Halva is a confection made from sesame paste and a sweetening agent (sugar, fructose, honey, maltose).
The sesame seeds used on the surface of bread, pastries, buns to enrich the flavor and aromatic reasons. In Greece, the sesame is well known as a key component of traditional products and sweets like bun Thessaloniki, Lagana and nougat. Sesame oil is used in the manufacture of margarine and shortening the production of lubricants, cosmetics and pharmaceutical products. Finally oil is excellent for cooking each use, with excellent results in salads and fried potatoes.
The main component of the seeds is the non-volatile oil containing 44% to 60%. Sesame oil has remarkable stability and is resistant to oxidation and rancidity in the composition is ideal (40% oleic acid, 45% linoleic acid). The cake remaining after the receipt of the oil is very nutritious (42% protein), thanks to the quality of the amino acid containing (high methionine) and thanks to the mineral elements (calcium and phosphorus). Finally sesame contains B vitamins, vitamin E, iron, selenium, polyunsaturated fatty acids, zero cholesterol and natural antioxidants such as lignans.
Per 100 g. sesame include:
• 19,8 g. protein
• 52,5 g. fat
• 15,20 g. carbohydrates (except fiber)
• 3 g. fiber
• 1.200 mg calcium
• 540 mg of phosphorus
• 10 mg iron
• B Vitamins
• Vitamin E

F
Le sésame est:
Riche en vitamines B, B1, B2 et l'hypertension combats de haute valeur nutritive, protège contre le cancer.
nom commun de la plante angiosperme dikotylon genre appelé sésame (Sesamum) et surtout le genre de sésame Indien (S. indicum) cultivée depuis l'Antiquité pour ses graines comestibles de graines oléagineuses.
nom commun des semences de l'espèce S. Indicum.
Le genre appartient à la classe de sésame Skrofoulariodi, Pidaliides famille (Pedaliaceae). Elle comprend 37 espèces de plantes herbacées qui sont originaires de l'Asie et de l'Afrique. Plus important encore du point de vue économique est S. indicum

Le sésame est considéré comme l'une des plus anciennes plantes cultivées annuelles elaiodotika et son importance dans les cultures anciennes était significative. Avant l'époque de Moïse, les Egyptiens utilisaient pour moudre les graines et les graines de sésame utilisées sous forme de farine. La suie chinois déjà produite il ya 5000 ans la combustion de sésame pour mieux préparer l'encre de Chine. Les Romains ont utilisé pour moudre les graines de sésame avec du cumin pour préparer une crème frotté sur du pain. Dans le passé, également soupçonné d'avoir des pouvoirs mystiques et de sésame conserve encore quelque chose des propriétés magiques qui lui sont attribuées, comme le montre l'expression «sésame ouvre-toi» du conte Le Ali Baba et les quarante voleurs de la région des Mille et Une nuits.
Sésame grandit dans un loam sableux aux sols limoneux. Comme les régions chaudes et sèches de plantes nécessite des températures comprises entre 21 et 26 ° C la période de germination, ainsi que 60-120 jours. Le développement est favorisé par des précipitations modérées. Les chances sont améliorées si cela se fait au cours de l'été 2-3 arrosages. Les rendements des cultures pluviales en allant de 40 à 80 kilogrammes par hectare, selon les conditions de culture, tandis que dans les sols irrigués est de l'ordre de 250 kg par hectare. Pour la culture du sésame nécessite une bonne préparation du lit de semis (de l'espace convenablement conditionné pour le semis), car son sperme est très faible. Les semis ont lieu en Avril ou Mai. Les cultures irriguées nécessitent aucune lubrification. Le récoltées en coupant les plantes. Ci-dessous pressage, séchage et battage. Le moment de la récolte dépend de la variété. Les variétés qui sont faciles à ouvrir les capsules de récolte doit se faire au début et à la main pour éviter de mélanger les variétés.
Le principal ennemi de sésame en Grèce est l'insecte Antigastra catalounelis, dont les larves détruisent les feuilles, les fleurs et les fruits.
Principales variétés cultivées en Grèce est à l'origine précoce russe et américain très tôt, à l'origine Margo américain et relativement tardive et le Dodécanèse, l'Institut de tri de la population indigène du coton qui a une grande adaptabilité et mesoproimi.
L'arôme et le goût du sperme de sésame est doux et rappelle la saveur des noix.
Les graines de sésame sont utilisées dans l'alimentation humaine comme agent aromatisant et pour recevoir l'huile d'huile de sésame. La couleur est blanche ou beige clair, mais quand elles sont pelées en fonction du type peut être totalement blanc ou noir rougeâtre ou rarement (mafrosousamo). Sperme ensemble beaucoup utilisé dans la cuisine du Moyen-Orient et en Asie. Tahini à base de graines de sésame broyées. Halva est une confiserie à base de pâte de sésame et un agent édulcorant (sucre, le fructose, le miel, le maltose).
Les graines de sésame utilisées sur la surface du pain, des pâtisseries, des pains d'enrichir la saveur et les raisons aromatiques. En Grèce, le sésame est bien connu comme une composante essentielle des produits traditionnels et des bonbons comme pain Thessalonique, Lagana et de nougat. L'huile de sésame est utilisé dans la fabrication de margarine et de la réduction de la production de lubrifiants, des produits cosmétiques et des produits pharmaceutiques. Enfin l'huile est excellente pour la cuisson de chaque utilisation, avec d'excellents résultats dans les salades et pommes de terre sautées.
Le composant principal des graines est de l'huile non volatile contenant 44% à 60%. L'huile de sésame a une stabilité remarquable et est résistant à l'oxydation et le rancissement dans la composition est idéale (40% d'acide oléique, l'acide linoléique 45%). Le gâteau restant après la réception de l'huile est très nourrissante (42% de protéines), grâce à la qualité de l'acide aminé contenant (haute méthionine) et grâce à des éléments minéraux (calcium et phosphore). Enfin sésame contient des vitamines B, la vitamine E, fer, sélénium, acides gras polyinsaturés, zéro cholestérol et des antioxydants naturels tels que les lignanes.
Pour 100 g. de sésame suivants:
• 19,8 g. protéine
• 52,5 g. graisse
• 15,20 g. hydrates de carbone (à l'exception de fibres)
• 3 g. fibre
• 1,200 mg de calcium
• 540 mg de phosphore
• 10 mg de fer
• Vitamines B
• La vitamine E